Wie zijn wij

A.R.K. project vzw is een kleine vereniging met grote vrijwilligers.

 

Het redden van honden uit uitzichtloze situaties en hen (her)trainen zodat maatschappelijke (re)integratie terug mogelijk is, is ons grote doel !

 

Met enkele mensen samen gingen we in 2013 de vereniging oprichten. Wat een zootje administratie !! Een kluwen van verplichtingen, registraties, erkenning enz. kon ons nochtans niet afleiden van het doel dat we wilden behalen. Zo kijken we fier terug op een gezonde omgeving, waar vrijwilligers met lust en plezier honden kunnen helpen.

 

De feiten zoals ze zijn:

 

  • We zijn een gereglementeerde vzw

 

  • We zijn een erkend dierenasiel zijn (waarbij we tevens de felicitaties van de diereninspecteur kregen voor het concept, het idee en de administratieve correctheid en vooral voor de nog nooit geziene opvolging van iedere asielhond op medisch en gedragsmatig vlak.)

Onze controlearts DIERENARTSENPRAKTIJK DAKTARI uit Niel kijkt er zeer krtisch op toe dat onze hondjes in orde zijn met vaccinaties, adviseert bij specifieke aandoeningen en gaat periodiek het gezondheidsprofiel van iedere hond streng na.

 

  • Onze vrijwilligers worden voorzien (buiten om de B.A. van de vzw) met een extra verzekering voor fysieke schade.

Ook cliënten (particulier, sanitaire instelling of praktijken) die onze hulp inroepen zijn verzekerd door de vereniging bij de inzet van honden tijdens therapeutische assistentie.

 

en we doen meer....

 

Verzekeringen hebben is niet het enige wat telt uiteraard.

Onze vrijwilligers krijgen een gedegen opleiding om steeds een veilige omgeving te voorzien bij het verzorgen van de honden in asiel en bij het uitvoeren van interventies met honden.

Duidelijke procedures, herhalingslessen en bijsturing zorgen voor een kwalitatieve omgeving waarin veiligheid voor iedereen op nummer 1 staat !

 

 

De Raad van Bestuur.

 

Copyright © All Rights Reserved