Eerste hulp bij honden

A.R.K. project vzw

 

 Opleidingen & simulaties om de hond te redden

Nieuwe open opleidingen !!

 

 Start cursusmodule BASIS: 16 maart 2019 - 15 juni 2019 -

14 september 2019 - 16 november 2019

 Start cursusmodule REA: 16 maart 2019

 Start cursusmodule THERMO: 15 juni 2019

 Start cursusmodule TOX: 14 september 2019

 Start cursusmodule URGENT: 16 november 2019

Boek op maat opleidingen

 

 Kan je niet op één van de data van de  open opleidingen? 

 

 Geen nood, contacteer ons en we zorgen voor een op maat gemaakt opleidingsplan !

Hoe verloopt een opleiding


Elk pakket kent hetzelfde verloop. Alleen de inhoud past zich aan...


Vooraleer je een opleiding kan volgen, moet je jezelf lid maken van de vereniging. Eénmaal dat deze administratie afgehandeld is , kan je uitkijken naar beschikbare data om één van onze opleidingen te volgen. De opleidingen bestaan uit pakketten. Deze pakketten zijn:


 • Basis verzorging
 • Rea
 • Thermo
 • Tox
 • UrgentElk pakket start steeds een stukje theorie, gevolgd door praktijk met simulatie en sluit af met een attest van goed gevolg.


Met dit attest kan je je aanbieden op het examen om (na slagen van het examen) een brevet te bekomen van het desbetreffende onderwerp.


Met elk brevet krijg je toegang tot verschillende activiteiten binnen de vereniging en kan je deelnemen aan andere opleidingen waar er brevetvereisten aan gekoppeld zijn.

Wat zit er in een pakket ?Basis verzorging:

We geven een stukje theorie, oefenen met bandages, windels, kompressen, plakkertjes, e.d. op onze honden. We sluiten de opleiding af met een leuke simulatie. Reken een tijdsbestek van 4h


Rea:

We geven  een stukje theorie over de mechanische en elektrische werking van het hart, bespreken de kleine - en grote bloedsomloop en oefenen intensief op onze reanimatiepop. We sluiten de opleiding af met een leuke simulatie. Reken een tijdsbestek van 4h


Thermo:

We geven een stukje theorie over onderkoeling en verhitting, maar grijpen ook diverse brand- en vrieswonden aan. Tijdens deze opleiding bekijken we ook het nut van diverse hulpmiddelen om levensreddend te handelen. We sluiten de opleiding af met een leuke simulatie. Reken een tijdsbestek van 6h


Tox:

We geven een stukje theorie over inwendige en externe vergiftigingen die kunnen voorkomen bij honden. Tijdens de praktijk krijg je voldoende tijd omude aangeleerde theorie om te zetten. We sluiten de opleiding af met een leuke simulatie. Reken een tijdsbestek van 6h


Urgent:

We geven een grote brok theorie in anatomie en fysiologie van de hond, om met het oog op de praktijk diverse situaties te begrijpen. Tijdens de simulaties behandelen we zeer uiteenlopende ziektebeelden, lichte en zware ongevallen, polytrauma's, e.d. meer. Reken een tijdsbestek van 8hKosten ?Er zijn enkele vaste kosten die je moet incalculeren als je een opleiding bij ons start. Deze zijn:


 • het lidmaatschap
 • deelname aan het examen
 • het brevet met ARK badge
 • e-book (vrijblijvend)
 • lesmaterialen (vrijblijvend)
 • jaarlijkse bijscholing


Zit je met vragen of heb je interesse ? Mail ons gerust.Hieronder kan je onze standaardprijzen vonden om één van onze opleidingen te starten. Onze prijzen van vrijblijvende zaken kunnen sterk variëren. We kijken echter steeds naar de voordeligste formule voor ons lid !


Lidmaatschap jaarlijks

90 €

Deelname aan het examen

25 €

Brevet met ARK badge

5 €

Jaarlijkse bijscholing

5 €

© Copyright. All Rights Reserved.

A.R.K. project vzw


Wij zijn een groep vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten om honden van zeer akelige situaties te onttrekken en zorgen samen voor een adequate opleiding zodat ook zij op een dag mensen kunnen helpen in een therapeutische omgeving !

CONTACT US

Provincie Antwerpen

Gemeente Aartselaar