Hulpdienst

A.R.K. project vzw

 

 Opleidingen & simulaties om de hond te redden

Nieuwe open opleidingen !!

 

 Start cursusmodule BASIS: 16 maart 2019 - 15 juni 2019 -

14 september 2019 - 16 november 2019

 Start cursusmodule REA: 16 maart 2019

 Start cursusmodule THERMO: 15 juni 2019

 Start cursusmodule TOX: 14 september 2019

 Start cursusmodule URGENT: 16 november 2019

Boek op maat opleidingen

 

 Kan je niet op één van de data van de  open opleidingen? 

 

 Geen nood, contacteer ons en we zorgen voor een op maat gemaakt opleidingsplan !

Preventieve bijstand bij evenementen


Zoals de titel het zelf beschrijft, is onze bijstand een preventief gegeven. Uiteraard wensen wij ook geen enkele hond verwondingen e.d. toe, en dient een evenement in eerste lijn plezier en vertier te zijn voor de aanwezige mensen en de vierpoters.

 

...maar de kans dat een ongeval kan optreden is er nu eenmaal. 


Daarom investeren wij als vereniging veel tijd, energie en interne opleiding aan onze eigen vrijwilligers om in tijde van nood en adequaat optreden, de eerste levensreddende zorgen aan de hond te bieden in afwachting van gespecialiseerde dierenartsen.


Elk evenement is ook uniek ! Omdat er zoveel factoren meetellen  in de opmaak van een preventief plan, vragen we u even contact met ons op te nemen indien u ons wil inboeken voor uw evenement. Dit kan enkel via mail.


Omdat elk evenement uniek is, voorzien we ook voldoende profielen om de preventieve bijstand zo kwaliteitsvol mogelijk te houden. Deze profielen variëren van mensen die een basisopleiding verzorging gehad hebben tot mensen die diverse urgenties (levensbedreigende situaties) kunnen stabiliseren.Kwaliteitsvolle dienstverlening


Om u steeds te voorzien van de meest kwaliteitsvolle dienstverlening, investeren wij continue in het kenbaar maken van het begrip kwaliteit binnen de vereniging.


 

Onze vrijwilligers worden bij aanwerving duidelijk ingelicht over de doelen en de context van de vereniging, welke verwachtingen er zijn, onze waarden en normen, en hoe te handelen volgens de eigen etiquette.


 

Hier tegenover staat ook dat het bestuur zich  engageert de vrijwilliger  steeds van de nodige opleiding te voorzien, de kwaliteit in de opleiding te borgen, open te staan voor ideeën van iedereen, rekening te houden met interne en externe evaluaties en last but not least de vrijwilliger altijd hoog in het vaandal te dragen !


Intern kwaliteitssysteemA.R.K. project vzw heeft een eigen intern kwaliteitssysteem. Dit is gericht op diverse onderwerpen dewelke de  vrijwilligerswerking en het werken met honden aanbelangen.


In onze branche , binnen het specifiek kader van opleidingen  en therapeutische settings , bestaat er geen officiële standaard.


Wij schrijven onze eigen waarden en richtlijnen dus zelf. Het feit dat we hier samen aan werken, begrijpen we dan ook samen het nut waarom we deze (ook samen) moeten volgen.


We willen ons uiteraard niet vastrijden in statische procedures en geblokte processen, maar geven toch toe dat onze werking  gebaseerd is op een duidelijk omschreven kader.


 

© Copyright. All Rights Reserved.

A.R.K. project vzw


Wij zijn een groep vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten om honden van zeer akelige situaties te onttrekken en zorgen samen voor een adequate opleiding zodat ook zij op een dag mensen kunnen helpen in een therapeutische omgeving !

CONTACT US

Provincie Antwerpen

Gemeente Aartselaar